Yeni Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Fakültemizin Ara Sınavları İle İlgili Uygulamalarda Değişiklikler ve Alınan Kararlar

Sevgili 5. Sınıf öğrencileri ve ders sorumlusu öğretim üyeleri,

2020 yılı içerisinde tüm Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının yayılımında ve bulaşımında son dönemlerde tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de artış görülmektedir. Bu yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Son olarak, 17.11.2020 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00’den itibaren geçerli olacak şekilde pek çok yeni tedbir alınmıştır. Bu son gelişmeler ışığında,  fakültemizin ara sınavları ile ilgili uygulamalarda değişikliğe gidilmiş ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1.         Ara sınavların yüz yüze sınıflarda yapılması uygulaması iptal edilmiştir. İlan edilen sınav programındaki tarih ve saatlerde bir değişiklik olmayıp, derslerin sınavları Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır.

2.         Bu iptal kararı şu an için Final ve Bütünleme sınavlarını kapsamamaktadır. Bu sınavların yüz yüze yapılması kararı devam etmektedir.

3.         Sınav döneminde HES kodunda riskli görünen öğrenciler, ya da başka bir sağlık sorunu olan ve bu durumlarını raporlandıran öğrenciler Mazeret sınavından yararlanabilirler.

Hepinize sağlıklı günler diler, sınavlarınızda başarılar dileriz.

F.Ü Veteriner Fakültesi Dekanlığı