Üst Menu

User menu

Türk Veteriner Hekimliği Öğretimi’nin 174. Yılı Kutlandı

Türk Veteriner Hekimliği Öğretimi’nin 174.Yılı, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene,  Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tayıldızı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, Veteriner Hekimler Oda Başkanı Cazım Bulut, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, sadece eğitim alanların değil, eğitim verenlerinde sahada olması gerektiğini belirterek, veteriner hekimliğin insan sağlığı ve üretimi açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Eğitimcilerin edindikleri bilgileri kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Veteriner hekimlik  sadece kendi alanıyla ilgilenen bir sektör değil.  İnsan sağlığı ve üretim açısından da önemli. Ziraat fakültelerinin de kurulmasının bir anlamı var. Hayvanların beslendiği ortamın oluşması ve ıslahı açısından da önemli. Modern anlamda tarımın iyileştirilmesine yönelik kullanılan ilave zirai teknikler verimi etkilediği gibi hayvanları da etkiliyor. Bunu tüketen insanları ve herkesi etkilediğinin farkında olmak gerekiyor. Bu açıdan üniversitemiz Veteriner Fakültesi de Türkiye’de kurulan ikinci fakültedir.  Ülkemizde veteriner yetiştirme açısından en önemli görevi  hocalarımız,  gayretleriyle yerine getiriyorlar. Fakültemiz üniversitemizin kurucu fakültelerindendir. Verilen eğitimlerle de bunu ispatlamaya çalışıyoruz” dedi.

Programda ayrıca, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz ve Veteriner Hekimler Oda Başkanı Cazım Bulut birer konuşma yaptı.

Program Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen süt koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve katılımcılara süt ikramı ile sona erdi.