Fırat Üniversitesi’nde Süt Sığırı Yetiştiriciliği Sertifikalı Program Eğitimi Gerçekleştirildi

Fırat Üniversitesi, Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği ve Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleri ile Fırat Üniversitesine ait Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi ev sahipliğinde süt sığırı yetiştiriciliği sertifikalı program eğitimi gerçekleştirildi.

Yapılan eğitim programında uygulamalı eğitimin olması gözlerden kaçmadı. Verilen eğitimin ardından uygulamalı şekilde bilgilerin pekiştirilmesi kursiyerler için önemli bir kazanç sağladı. Kursiyerlerin aldığı teorik ve uygulamalı eğitimin ardından sertifika töreni yapıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhterem Aydın projeye 2 günlük destek verdiklerini belirterek, ileride gerçekleşecek çalışmalara daha fazla destek vermeye talip olduklarına söyledi.

Prof. Dr. Aydın daha sonra kursiyerlere verdikleri eğitim hakkında bilgi vererek kursiyerlerin beklediğinden fazla istek ve talepleri olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Program kursiyerlere sertifikaların takdim edilmesiyle son buldu.